Volledig scherm
PREMIUM
Arjan de Jong en zijn moeder Ariëtte van pompoenenkwekerij Kids de Jong. © Herman Stöver

De tachtig soorten pompoenen van de familie de Jong en hun 17 kinderen: ‘Hier word je blij van’

EDERVEEN - Rijdend over de N224 tussen en Ede en Ederveen kun je er bijna niet omheen: de oranje pompoenenoase van de familie de Jong. Daar zijn ze met zijn negentienen al meer dan twintig jaar druk mee. 

Quote

We hebben klanten uit Amsterdam, Lelystad en zelfs Zeeland.

Ariëtte de Jong

Het begon allemaal met een klein zakje kalebaszaad dat oudste zoon Teus de Jong (34) van zijn opa kreeg. ,,En dan te bedenken dat ik in eerste instantie niks had met kalebassen. Inmiddels kun je het wel een uit de hand gelopen hobby noemen”, zegt Ariëtte de Jong, eigenares van pompoenboerderij Kids de Jong in Ederveen.

Sinds half augustus hebben automobilisten die van Ede naar Ederveen rijden weer zicht op stellages vol kleurrijke pompoenen en kalebassen. Meer dan tachtig soorten. ,,Van te voren zie ik er tegenop, maar als alles weer staat, ben ik toch verkocht”, zegt De Jong.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei