Volledig scherm
PREMIUM
Het bermmonument voor Sanne Buijs naast de Nijenoord Allee. © Foto Raphael Drent

De Vlinder van Sanne is al vijftien jaar een troost

bermmonumentjesEDE/ WAGENINGEN - Theo en Inge Buijs komen er niet vaak, maar ze zijn blij met het bermmonumentje voor hun verongelukte dochter Sanne. ,,Het zorgt dat mensen toch weer even aan haar denken. Wij hebben die herinnering niet nodig. Ze is altijd bij ons, maar het is toch een soort troost.’’

Theo Buijs uit Ede wist het meteen toen zijn collega’s van de Edese politie aankwamen bij de camping in Den Haag, waar hij had overnacht met zijn vrouw. ,,Ik wist direct, dit is foute boel.”

En dat was het ook. Zijn dochter Sanne was verongelukt.

,,Ze waren helemaal uit Ede naar ons toe gereden om het zelf te vertellen. Het voelt alsof alle grond onder je voeten wegzakt. Je kunt en wilt het niet geloven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    EDE - Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei