Volledig scherm
PREMIUM
Het bermmonument voor Sanne Buijs naast de Nijenoord Allee. © Foto Raphael Drent

De Vlinder van Sanne is al vijftien jaar een troost

bermmonumentjesEDE/ WAGENINGEN - Theo en Inge Buijs komen er niet vaak, maar ze zijn blij met het bermmonumentje voor hun verongelukte dochter Sanne. ,,Het zorgt dat mensen toch weer even aan haar denken. Wij hebben die herinnering niet nodig. Ze is altijd bij ons, maar het is toch een soort troost.’’

Theo Buijs uit Ede wist het meteen toen zijn collega’s van de Edese politie aankwamen bij de camping in Den Haag, waar hij had overnacht met zijn vrouw. ,,Ik wist direct, dit is foute boel.”

En dat was het ook. Zijn dochter Sanne was verongelukt.

,,Ze waren helemaal uit Ede naar ons toe gereden om het zelf te vertellen. Het voelt alsof alle grond onder je voeten wegzakt. Je kunt en wilt het niet geloven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei