Het bermmonument voor Sanne Buijs naast de Nijenoord Allee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bermmonument voor Sanne Buijs naast de Nijenoord Allee. © Foto Raphael Drent

De Vlinder van Sanne is al vijftien jaar een troost

bermmonumentjesEDE/ WAGENINGEN - Theo en Inge Buijs komen er niet vaak, maar ze zijn blij met het bermmonumentje voor hun verongelukte dochter Sanne. ,,Het zorgt dat mensen toch weer even aan haar denken. Wij hebben die herinnering niet nodig. Ze is altijd bij ons, maar het is toch een soort troost.’’

12 reacties

 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Er is een verschil tussen herdenkingsmonument en een mega groot bord langs de weg.  De plek waar dat bord staat is een van de drukste fietsroutes van Wageningen, aandacht voor het verkeer is daar cruciaal, de 2 ongelukken waar daar "monumentjes" voor staan zijn beide eenzijdige ongelukken, hoe spijtig ook ze mogen nimmer aanleiding zijn tot een volgende! 
 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Zo lezersmening. je hebt een erg invoelend vermogen. Dus niet. Waarom zouden die ouders omrijden? Heb je daar wel eens aan gedacht? Sommige mensen durven niet langs een plaats waar een dierbaar iemand is overleden. Kunnen het niet opbrengen. Daar is het verdriet te groot voor. Veel mensen die een ernstig ongeluk hebben meegemaakt mijden vaak de plek waar het is gebeurd. Veel mensen die een dierbare(n) hebben verloren doen dat ook. De plek herinnert aan een fataal ongeluk. Voorbijrijders worden soms voorzichtiger bij het zien van zo'n herinneringsplek. 
 • Willem Overeem

  3 jaar geleden
  Totdat het jouw dochter is.
 • Lezersmening

  3 jaar geleden
  Nou... dat bord is niet te missen. Hoe groot wil je het hebben? Heeft niets meer met herdenken te maken maar met opvallen. In ede was destijds een baby doodgereden op de Proosdeyerveldweg door vreselijke samenloop van omstandigheden. Alras lagen er natuurlijk knuffels en bloemen en andere dingen, volkomen begrijpelijk, had ik ook gedaan, wie niet. Maar na een jaar werd het herdenkingsplekje opgesierd met een mega grote strik en lag er veel meer dingen, dan wordt het van een herdenkingsplek een aandachtstrekker op een heel gevaarlijk punt. De gemeente heeft geloof ik toen ingegrepen. 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Toen ik nog naar mijn dierenarts in Wageningen reed vanuit Nijmegen, kwam ik op de terugweg altijd langs dat monumentje. Ik zette dan de radio uit en stond er, in gedachten, even bij stil als ik die vlinder zag. Dacht altijd aan zo'n jong meisje en aan die arme ouders. En ook al komen de ouders er zelden of nooit, het is, voor andere weggebruikers, toch iets om over na te denken.En afgeleid door zo'n monumentje? Dat lijkt me wel mee te vallen, vaak zie je het in een flits.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei