Volledig scherm
PREMIUM
WFC Ede © Albert Heller

De wethouder houdt vol: WFC Experience is goed voor Ede

EDE - Donderdag wordt een spannende dag voor Leon Meijer. De wethouder moet de gemeenteraad overtuigen dat het echt een handtekening moet zetten voor de volgende stap van een attractie over food en eten. Terwijl de raad twijfelt over de kosten, houdt hij vol: Een World Food Center Experience is goed voor Ede. 

Er staat veel op het spel voor Ede, zelfs voor de gehele regio komende donderdag. Dat is de overtuiging van wethouder Leon Meijer. Als de gemeenteraad de nieuwe overeenkomst met een ontwikkelaar rond het World Food Center (WFC) torpedeert, komen er meer dingen op losse schroeven, zegt hij.

,,In de regiodeal die de regio FoodValley sloot met het rijk gaat 28 van de 72 miljoen naar de WFC Experience. Als het WFC niet doorgaat, gaat misschien die hele regiodeal niet door.  Collega-wethouders willen ook weten: wat gebeurt er met het WFC?’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei