Jeroen Kloppenburg uit Deventer wilde een bijzondere foto maken van de wolf op de Veluwe. Onlangs slaagde hij daarin, na pakweg 150 pogingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Kloppenburg uit Deventer wilde een bijzondere foto maken van de wolf op de Veluwe. Onlangs slaagde hij daarin, na pakweg 150 pogingen. © Jeroen Kloppenburg

De wolf wordt steeds vaker gezien, vooral op de Veluwe: ‘Maar je moet een beetje geluk hebben’

De wolf wordt steeds vaker waargenomen in Nederland. Ging het in 2020 om 282 waarnemingen, in de eerste negen maanden van dit jaar staat de teller al op 418. Toch blijft het zien van een wolf volgens sporenzoeker Jeroen Kloppenburg een kwestie van geluk. Zelf had hij meer dan 150 tripjes naar de Veluwe nodig om oog in oog te staan met een wolf.

5 reacties

 • Marcel Rijkers

  6 maanden geleden
  Dat is wel de beste oplossing, de auto mag dat zonder gevolgen en alle burgers samen mogen het betalen, net als bij andere dierenvriend beschermd zijn zoals de das. Ruim €2500 schade aan de auto, gelukkig all risk verzekerd en de das dood, zodat die nog een keer zoveel schade kon veroorzaken…
 • Jules Vismale

  7 maanden geleden
  In het plaatsje Diever (Drenthe) heeft een wolf een heel stel kinderen van een basisschool gepasseerd (de meiden onder hen hadden vast geen rode hoofddoeken om!) en hen niet eens aangevallen! Daarbij waren die kinderen nog niet eens bang voor de wolf omdat die blijkbaar op de vlucht was voor agressieve paarden! Zo zie je maar weer dat niet elk dier in Nederland zich zo gemakkelijk door wolven laat vangen, laat staan dat deze hier doelbewust op kinderen jagen!
 • Gerrit Louter

  7 maanden geleden
  Reactie. Nick Jansen... Welke voorganger....? waarschijnlijk....? schade...? volgens mij zie je te veel cowboy films....
 • Nicky Jansen

  7 maanden geleden
  Gert Louter: Wel goed opletten onderweg, je voorganger zal waarschijnlijk proberen te remmen en dan draai jij op voor de schade;-)
 • Gerrit Louter

  7 maanden geleden
  Ja ik hoop dat ik een dezer dagen daar ook snel een keer een wolf tegenkom.....en dan het liefst recht voor mijn auto....!

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei