In de kersenkraam van Anne Hoogkamp wordt het behoorlijk heet, dus extra verkoeling is fijn.
Volledig scherm
In de kersenkraam van Anne Hoogkamp wordt het behoorlijk heet, dus extra verkoeling is fijn. © DG

Deelen: voor héél even het epicentrum van de hitte

DEELEN - In Deelen? Daar is normaal gesproken helemaal niks te doen. Behalve deze donderdag. De dag waarop alle hitterecords in Nederland opnieuw werden verbroken.  

4 reacties

 • Justin

  4 jaar geleden
  In Woensdrecht was er een geheel andere oorzaak, namelijk een zogenoemde heatburst veroorzaakt door de onweersbuien. Dit effect trad later ook op in Lelystad.Uiteraard is het een mogelijkheid dat er een hete luchtbel vanuit het omringende heide- en grasgebied overtrok, maar het lijkt onwaarschijnlijk en er is al gemeld dat sowieso 1 van de 2 temperatuursensoren een defect had.Hierbij nog leuk leesvoer uit 2007! over wanneer de eerste 40'er mogelijk zou zijn: https://www.weerwoord.be/m/671364
 • Theo

  4 jaar geleden
  Hoge grondtemperaturen zorgden er mede voor dat het afgelopen nacht amper afkoelde. Vandaag-vrijdag-kan het dus opnieuw lokaal record warm worden. Sahara-zand in de atmosfeer zorgt mogelijk voor extra hitte aanvoer en "retentie" het vasthouden van die warmte. Daarnaast is klimaatverandering met meer dan 2 graden C temp.stijging sinds pre-industriëel onderhand rampzalig aan het worden-net als de politieke stompzinnigheid in reactie op de klimaat-ramp.
 • Patrick de Winter

  4 jaar geleden
  Is het onderzocht dat een van de sensoren was doorgebrand, of is het een aanname? En als het in een toren is, waarom lieten ze dan he weerstation buiten zien in een veld? Wat is nou waar? Ik krijg het idee dat de waarheid wordt verborgen, iets als de MeteoroLOOG over de temperatuur.
 • Patrick de Winter

  4 jaar geleden
  Ik geloof niets van sabotage. Zojuist tussen 22:50 uur en 23:20 uur ook ineens van 32 naar 36 graden in een piek, en aan het dalen. Na half twaalf was het alweer 34 graden, en alles terwijl de zon al onder was. Daar kom je echt niet bij met die hoge hekken wat ik heb gezien op een foto. Ik geloof dat die temperatuur van 42.9 overigens in Deelen, best wel eens zou kunnen waar zijn, ook aangezien het mogelijk een föhn effect zou kunnen zijn geweest omdat het ook weer niet helemaal zo ver achter de hoge Veluwe ligt. Waarom zou het in Deelen niet kunnen maar wel in Woensdrecht vanavond laat?

In samenwerking met indebuurt Ede