Acties bij de noodopvang in Harskamp.
Volledig scherm
Acties bij de noodopvang in Harskamp. © Roland/Persbureau Heitink

Demonstratie jongeren bij noodopvang Afghaanse vluchtelingen in Harskamp loopt uit de hand: autobanden in brand, politie grijpt in met honden

update en videoHARSKAMP - Een protestbijeenkomst in het Veluwse dorp Harskamp tegen de komst van vluchtelingen uit Afghanistan zorgde vanavond voor chaotische taferelen in het centrum van Harskamp. Ongeveer 250 personen, schreeuwden leuzen en staken vuurwerk af. Later op de avond werd een auto in brand gestoken en gingen autobanden die langs de weg waren gestort ook in brand. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei