Volledig scherm
© Nico Brons

Dijkgraaf Tanja Klip vertrekt bij Waterschap Vallei en Veluwe

EDE- Tanja Klip-Martin stopt per 1 augustus als dijkgraaf - de hoogste baas - van Waterschap Vallei en Veluwe. 

Volgens Klip is het deze zomer, ze is dan 66, het juiste moment om afscheid te nemen. Op dat moment is het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe een kleine anderhalf jaar in functie. Zo valt haar vertrek midden in die bestuursperiode. 

Een dijkgraaf is de voorzitter van een waterschapsbestuur, vergelijkbaar met de rol van een burgemeester in een gemeente. De dijkgraaf wordt ook door de koning benoemd. 

,,Dit besluit is gebaseerd op ratio. Gevoelsmatig voelt het anders. Dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je je kunt voorstellen’’, zegt Klip over haar vertrek. ,,Maar 66 jaar is een mooie leeftijd om ook meer tijd te gaan hebben voor andere zaken in het leven.’’

Klip blijft lid Eerste Kamer

Tanja Klip werd op 1 maart 2013 benoemd tot dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe. Ze is ook namens de VVD lid van de Eerste Kamer. Die functie blijft ze wel uitoefenen tot aan het eind van haar benoemingsperiode medio 2023.

Klip oogstte veel lof in haar rol als dijkgraaf. Tegelijkertijd kreeg ze ook kritiek. Zo werd ze tijdens haar periode bij het waterschap beschuldigd van meineed en werd er aangifte gedaan tegen haar vanwege het openbaar maken van geheime informatie. Beide zaken zijn uiteindelijk geseponeerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei