Volledig scherm
Gert Boeve © AD

Directeur Boeve vertrekt al bij Foodvalley in Ede

EDE - Directeur Gert Boeve vertrekt na ruim twee jaar bij de Regio Foodvalley. Er is de komende jaren een ‘ander gezicht’ nodig voor het samenwerkingsverband van gemeenten, bedrijven en instellingen in de Gelderse Vallei rondom Ede en Wageningen.

Bij zijn aanstelling begin 2017 zei de oud-wethouder van Amersfoort naar verwachting drie tot vier jaar nodig te hebben om de Regio Foodvalley goed op de kaart te zetten. Dat hij het na twee jaar toch voor gezien houdt, heeft volgens hem te maken met een veranderde behoefte binnen de organisatie van de vanuit Ede werkzame organisatie. ,,Ik ben de afgelopen jaren druk geweest met de profilering van de Foodvalley naar buiten toe”, zegt Boeve. ,,Voor de komende jaren is er juist iemand nodig die de nadruk legt op de ‘binnenkant’ van de organisatie.’’ Hij heeft zich de afgelopen tijd met de organisatie beraden op de vraag of hij daarvoor de juiste persoon is. ,,We hebben samen geconcludeerd dat dit niet het geval is.’’

Verhulst

Als secretaris-directeur van Regio Foodvalley is Gert Boeve directeur van het regiokantoor en de eerste adviseur van het regiobestuur. René Verhulst is burgemeester van Ede en daarmee ook voorzitter van het regiobestuur van Foodvalley: ,,Gert Boeve heeft zich ingezet voor een goede toekomst voor de regio. De Regio Deal Foodvalley, met substantiële financiering voor de toekomst, vormt het hoogtepunt. Wij zijn hem zeer erkentelijk.’’ Boeve vertrekt eind mei, het regiobestuur wil binnen enkele maanden een nieuwe directeur presenteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei