Volledig scherm
PREMIUM
Max Veldwiesch met Mette. © Herman Stöver

Discussie over hondenbelasting: afschaffen kan alleen als er wordt bezuinigd

RHENEN - Steeds meer gemeenten schaffen de hondenbelasting af. De historische belasting is veel raadsleden een doorn in het oog. Maar afschaffen blijkt vaak te duur. Gemeentebesturen zien andere optie dan elders te snijden.

Het afgelopen jaar hebben dertig gemeenten hondenbelasting afgeschaft, blijkt uit de Atlas van Lokale Lasten van onderzoeksinstituut COELO. Het instituut dat verbonden is aan Rijksuniversiteit Groningen heeft becijferd dat hondenbezitters in ongeveer tweehonderd gemeenten hondenbelasting moeten betalen. Gemiddeld betalen de baasjes 76 euro voor een hond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei