Volledig scherm
Politie. © ANP

Dochter (16) van Edenaar al drie weken vermist

MAARSBERGEN/ EDE - De 16-jarige Sitara van der Horst uit Maarsbergen is al drie weken vermist. Ze woonde daar in een jeugdinstelling. De politie is naar haar op zoek, zo is deze donderdag bekendgemaakt.

Vader Jan Pieter van der Horst uit Ede plaatse ruim een week geleden een oproep op Facebook. Daarin vraagt hij uit te kijken naar zijn dochter en direct 112 te bellen als ze gezien is. Zijn oproep is bijna 6.000 keer gedeeld.

Heftig
Sitara verhuisde vorig jaar naar de jeugdinstelling omdat het thuis niet langer ging, vertelt haar vader. Bij het meisje is hechtingsproblematiek vastgesteld. „Toen ze in de puberteit kwam, werd het enorm heftig. Het ging de laatste tijd op zich redelijk goed met haar. Ze kwam elk weekend thuis in Ede.”

Slecht nieuws
Ze liep volgens vader Van der Horst weg uit de instelling doordat ze slecht nieuws te horen kreeg. „Ze liep weg vlak nadat ze hoorde dat ze niet naar een vrijere afdeling mocht.”

Geen prioriteit
Drie weken is lang. Dat de politie pas nu een vermissingsbericht publiceert heeft volgens Van der Horst ermee te maken dat zijn dochter in een jeugdinstelling woonde en ze vaker wegliep. „Voor de politie in Maarsbergen had het daarom geen prioriteit.”

'Maken ons zorgen'
De ongeruste vader vindt dat heel opmerkelijk. ,,Wij maken ons heel erg zorgen. Ook omdat ze niet in goede kringen verkeerde en omdat ze de afgelopen tijd in aanraking is gekomen met drugs. We weten gewoon niet waar ze is en hoe het met haar is. Gelukkig wordt het nu wel serieus opgepakt.”

Lang zwart haar
De tiener wordt sinds donderdag 18 augustus vermist. Ze heeft lang zwart haar en droeg op het moment van haar vermissing zwarte Adidas-schoenen, een trainingspak van het merk PSG en een zwarte, vermoedelijk leren, jas.

De Vallei