Op de Veluwe is een das illegaal doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Veluwe is een das illegaal doodgeschoten. © Staatsbosbeheer

Doodgeschoten das op Veluwe zorgt voor ‘unheimisch gevoel’ bij boswachters: ‘We komen handen tekort’

Niet voor het eerst is er op de Veluwe een das doodgeschoten. Het dier werd ‘onder verdachte omstandigheden’ aangetroffen met een gat in zijn nek. Later bleek dat gat veroorzaakt te zijn door een kogel.

7 reacties

 • André Sonneville

  4 maanden geleden
  Vroeger hadden we in ons land de Veldbrigade, een landelijk netwerk van politiemensen, boswachters en jachtopzieners die handhavend optreden tegen natuurcriminaliteit en stroperij. Door reorganisatie van de politie en bezuinigingen is de Veldbrigade verdwenen. Nu vraagt de natuursector terecht om een comeback. Die vraag verdient ondersteuning in Den Haag.
 • J Beets

  4 maanden geleden
  Er is in het buitengebied inderdaad veel loos en veel te weinig toezicht. Honden die worden uitgelaten op weilanden en akkers nabij een dassenburcht. Voor ons een gebruikelijk tafereel. En heb het hart niet om er iets van te zeggen. Het onderliggende probleem is veel erger. Er lijkt een cultuur in ons land te bestaan waarin we regels niet meer serieus nemen, want er wordt niet gehandhaafd. Het betekent dat mensen geen eigen compas meer hebben dat ze op het rechte pad houdt.
 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  Ten eerste is dit op de veluwe gebeurd en niet in Duitsland, dus unheimlisch is niet op zijn plaats, onbehaaglijk eerder.(ik ben niet van duitsen bloed)! Ten tweede is een Das voor niemand, mens of dier , concurentie dus moeten ze daar van af blijven. En ten derde heeft @Tom Hond een erg gevaarlijke opruiende reactie op dit alles.
 • Paul David

  4 maanden geleden
  Je ziet ook nooit een boswachter in bossen.
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Wie denk je nu dat zoiets doe ?Heel simpel een jager een das is concurentie in het jachtveld net zoals de buizerd en andere roofvogels,de wolf uit Stroe die is doodgeschoten kun je ook in die hoek zoeken ,dat gebeurt niet door stropers .Wat denk je van verdwenen huiskatten http://enz.Er zijn goede jagers,maar er zitten hele verkeerde tussen,het wereldje is heel gesloten ,en er word veel te weinig gecontroleerd, ik weet zeker dat er heel wat scheef is er zou een beerput open gaan.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei