Gerben Kuipers bij zijn wijngaard Zuid-Veluwe op de geluidswal langs de A12.
Volledig scherm
Gerben Kuipers bij zijn wijngaard Zuid-Veluwe op de geluidswal langs de A12. © Herman Stöver

Drie wijnen uit de regio winnen zilver bij landelijke wijnkeuring

AMERONGEN/EDE - Het Domein tussen Rug en Rijn uit Elst, Eco Fields uit Wekerom en de Wijngaard Zuid-Veluwe uit Ede hebben een zilveren medaille gewonnen bij de Wijnkeuring van de lage landen 2019 in Amerongen. 

De Wijngaard zuid-Veluwe, met druiven die geplukt zijn langs de A12, won met de Cabernet Cortis 2016 Rood. Het Domein tussen Rug en Rijn kreeg een zilveren medaille voor de Solaris én de Johanniter 2018 Wit en Eco Fields voor de Veluwse Vreugde 2016 Wit en de Zomerbries 2015 Wit. 

Geen gouden medaille voor Veluwse wijnen 

Zondag werden in Amerongen medailles uitgedeeld aan de beste wijnen uit Nederland en België. Acht wijnen kregen een gouden medaille, waaronder twee van het Betuws Wijndomein in Erichem, de absolute winnaar van de keuring. De Wijnkeuring van de Lage Landen werd uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, die daarbij dezelfde criteria gebruikt als bij de wijnkeuring in Duitsland. De juryleden keurde dit jaar 242 wijnen uit Nederland en België, een stuk meer dan de 186 van vorig jaar. De uitslag werd bekend gemaakt in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen. Daarbij konden de wijnen ook geproefd worden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei