Drie woningen onbewoonbaar na uitslaande brand in flat in Ede

VIDEOEDE - Een uitslaande brand heeft zondagmiddag grote schade aangericht aan een woning in de flat Veldzicht in Ede. Drie flats zijn volgens de brandweer voorlopig onbewoonbaar na het incident. Een aantal andere woningen heeft mogelijk roetschade en werd uit voorzorg enige tijd ontruimd. 

Een persoon werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het is de brandweer zondagavond niet duidelijk of het om een bewoner gaat. 

Het vuur ontstond aan het einde van de middag door nog onbekende oorzaak op het balkon van een appartement op de eerste etage van de flat aan de Mariëndaal in de wijk Veldhuizen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een uitslaande brand. Het vuur sloeg volgens een woordvoerder van de brandweer naar binnen in de flat en breidde zich uit naar het balkon van het appartement erboven en die woning zelf.

Ontruiming

De brandweer is groots uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen. De woningen tot zeker de vijfde etage van het gebouw werden uit voorzorg ontruimd. Het is aan het begin van de avond nog niet precies duidelijk wanneer de bewoners terug kunnen naar hun huis. 

De brandweer was zeker tot 20.00 uur bezig met de afhandeling van het incident. Er volgt een onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Volledig scherm
De brandweer bij de flat in Ede. © Luke Beens/Persbureau Heitink
Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei