Jan en Ellis van de Broek (midden en rechts) zijn een notenplantage begonnen bij hun boerderij aan de Achterstraat. Jacob Haalstra (links) van adviesgroep de Nootsaeck adviseert ze hierbij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Ellis van de Broek (midden en rechts) zijn een notenplantage begonnen bij hun boerderij aan de Achterstraat. Jacob Haalstra (links) van adviesgroep de Nootsaeck adviseert ze hierbij. © Herman Stöver

Duizenden kilo's noten; in Bennekom raap je het eten zo van de grond

BENNEKOM - Bennekom heeft zijn eerste notenplantage. Bij de monumentale boerderij Boekelo staan in een weiland 93 jonge notenboompjes. Zij leveren over vijf jaar een nieuw Bennekoms streekproduct.

,,Het is toch geweldig, je kunt het eten hier straks zo van de grond rapen.’’ De ogen van Alice van den Broek (55) glinsteren als ze over haar notenplantage praat. Ze is, samen met een teler in Renswoude, de eerste boer die in de Vallei noten teelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei