Mooi weer trekt wandelaars naar de Ginkelse heide bij Ede.
Volledig scherm
Mooi weer trekt wandelaars naar de Ginkelse heide bij Ede. © Herman Stöver

Ede en Rhenen sluiten opnieuw parkeerplaatsen in natuurgebieden

EDE - Wandelen in de natuur komend weekend? Vergeet het maar. De burgemeesters van Ede en Rhenen sluiten opnieuw parkeerplaatsen in natuur- en recreatiegebieden af. Zo willen ze voorkomen dat mensen tijdens Pasen massaal de natuur opzoeken en zo het coronavirus verder verspreiden. 

Afgelopen weekend was eigenlijk al een soort generale repetitie. Ook toen was het mooi weer en werd gevreesd voor grote drukte. Rhenen volgde haar buurgemeenten aan de westkant. Utrechtse Heuvelrug (onder meer Amerongen en Overberg) sloot al eerder alle parkeerplaatsen in de buurt van natuurgebieden permanent af.

Alleen Veerweg nu open

Het werkte goed, stelt een woordvoerder van de gemeente Rhenen. ,,Daarom sluiten we opnieuw weer een aantal parkeerplaatsen en toegangswegen rond druk bezochte gebieden’’, zegt de woordvoerder. 

Alleen de Veerweg in Rhenen blijft nu in tegenstelling tot vorig weekend open. ,,Omdat Moeke is begonnen met afhaalmaaltijden. Dat restaurant moet daarom nu wel bereikbaar zijn. Je kunt er nu heen rijden en weer terug. Meer niet.’’

Ook de gemeente Ede voert hetzelfde beleid als afgelopen weekend. ,,Wij sluiten opnieuw alle parkeerplaatsen langs de N224’’, laat een woordvoerder van die gemeente weten. Het gaat dan om de parkeerplaatsen bij de Langenberg, de Ginkelse hei en Planken Wambuis. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei