Ede heeft eerste bewonersbedrijf in De Valk

EDE - Bewoners van het buurtschap De Valk, in de gemeente Ede, gaan zelf de openbare ruimte onderhouden in hun buurtschap. Deze week tekenden bewoners een overeenkomst met de gemeente.

Volledig scherm
Het bestuur van de Valkse Groencoöperatie, samen met wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede. © Gemeente Ede

De bewoners onderhouden het groen en de zandwegen in en rond het buurtschap. Ze krijgen daarvoor een zak geld van de gemeente.

Goed doel
Lukt het ze om geld over te houden, dan mogen ze dat besteden aan een goed doel, ten bate van de gemeenschap. Dit eerste bewonersbedrijf in Ede is een uitvloeisel van het participatieproject mEde Maken. Lange tijd was het onduidelijk of het door zou gaan. Eerst moest helder in beeld gebracht worden hoeveel wegen en groen er was en wat precies de verantwoordelijkheden van beide partijen zijn. Enige tijd leek het project ook niet door te gaan. Nu is de kogel toch door de kerk.

Onder de vlag van de Valkse Groencoöperatie mag het dorp straks zelf beslissen hoe de openbare ruimte wordt ingericht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei