Volledig scherm
Max Paans. © Herman Stöver

Ede krijgt festival voor daklozen

EDE - Poppodium Astrant aan het Kuiperplein in Ede is zondag het decor van een bijzonder festival: het StreetWijs Festival, een feest voor daklozen.

Het festival is een initiatief van straatpastor Max Paans, die zich het lot van de daklozen heeft aangetrokken. Zo heeft hij het afvalraap programma Zie Zo bedacht. Paans ontwikkelde het idee voor het StreetWijs Festival samen met Max Bruckman van ArtCastle Tattoo in Zeist. Dat is terug te vinden in het programma: daklozen die het festival bezoeken kunnen gratis een tattoo laten zetten. 

Verder is er tussen 14.00 en 18.00 uur live muziek. Voor de hongerige bezoeker is er Indisch eten en wie zijn haar wil laten knippen kan een knipbeurt krijgen.

Geschiedenis

Xander van Soelen van Astrant zegt dat het geen toeval is dat het StreetWijs Festival in het poppodium wordt gehouden. ,,Het pand heeft een lange geschiedenis met daklozen, daarom wilden we graag meehelpen aan een gezellige middag voor deze mensen.'' Van Soelen heeft nog geen idee hoeveel bezoekers hij zondag mag verwachten. ,,Het is de eerste keer dat we het houden, maar ik verwacht misschien een mannetje of 50.''   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei