De warmte-wisselaar van Bio-Energie Ede aan de Geerweg.
Volledig scherm
De warmte-wisselaar van Bio-Energie Ede aan de Geerweg. © Herman Stöver

Ede om de tafel met warmtebedrijf om uitstoot van biomassacentrales te beperken

EDE - De gemeente Ede wil het Warmtebedrijf Ede, eigenaar van drie biomassacentrales, verleiden meer te doen dan wettelijk verplicht is om de uitstoot van de centrales te beperken. ,,Het is in ieders belang dat er draagvlak blijft voor het warmtenet in Ede’’, zegt  wethouder Lex Hoefsloot van Ede. 

8 reacties

 • Geen

  2 jaar geleden
  En dan hebben we het nog niet eens over al dat weg gegooid geld. 
 • Nederduitser

  2 jaar geleden
  Men kan nog beter kolen stoken dan biomassa. Bomen en ander groenafval stoken is zeer inefficiënt. Uit steenkool haal je in vergelijking met hout per kilo veel meer energie. Niet dat ik voor het stoken van kolen ben, maar biomassa is wel het domste alternatief dat je kan gebruiken om van de kolencentrales af te komen. 
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  kun je net zo goed de kolenmijnen in Limburg weer openen voor het delven van kolen. Dit is net zulk vervuilend materiaal als versnipperd hout.  alleen je hoeft geen bomen te kappen dit is werkelijk de omgekeerde wereld terug naar 200 honderd jaar.
 • Sjors

  2 jaar geleden
  Ze doen er ook alles aan om niet naar buiten te brengen hoe slecht een bio centrale is. Centrale is co2 neuraal omdat bomen die verbrand worden al meer co2 hebben opgenomen klinkt leuk. Maar word even vergeten dan ze nu niets meer opnemen. Worden omgezaagd versnipperd op transport met diesel vrachtwagens en versnipperraars en uitstoot fijnstof word voor zekerheid maar niet gemeten.
 • Theo42

  2 jaar geleden
  Uitstekend voorstel, scheelt bijna de helft aan CO2 uitstoot. Met dezelfde hoeveelheid geproduceerde energie stoot aardgas 56 kg CO2 uit en Bio-massa 110 kg. Stond vanmorgen toevallig in deze krant.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei