Volledig scherm
Parkeerplaats 't Ginkelse Zand langs de A12 tussen Wolfheze en Ede.

Ede ook in gesprek met bezoekers seksbosje A12

EDE - Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft komende week waarschijnlijk een gesprek met vertegenwoordigers van de gebruikers van de ontmoetingsplaats voor seksueel contact langs de A12 in het bos bij parkeerplaats 't Ginkelse Zand. Dat voornemen heeft Van der Knaap vandaag uitgesproken tegenover een vertegenwoordiging van COC Midden-Gelderland.

Beide partijen spraken elkaar naar aanleiding van het recente besluit om de ontmoetingsplek, waar veel seksuele handelingen plaatsvinden, af te sluiten vanaf de A12. De gebruikers hebben bij monde van de actiegroep Platform Keelbos eerder al een klacht ingediend bij de gemeente over de afsluiting.

Overlast
Van der Knaap is niet van plan dit terug te draaien, meldt hij via zijn woordvoerder. Het bos wordt vanaf de noordzijde, bereikbaar via de provinciale weg N224, overigens niet afgesloten. Volgens de gemeente gelden voor het bos dezelfde regels als voor de andere natuur in Ede. „Als er overlast ontstaat, nemen we maatregelen, net als elders." Ede wil verder niet ingaan op het onderhoud met het COC.

Sloten
Het COC vond het gesprek met de burgemeester constructief. Een woordvoerster van het COC denkt op basis van het gesprek dat de rommel die de gebruikers achterlaten in combinatie met de aard van de activiteiten reden zijn geweest voor het plaatsen van de sloten om de toegang te verhinderen. Ze geeft toe dat de gebruikers niet altijd even voorzichtig met de natuur omgaan. Ook zouden seksfeesten met seksueel contacten tussen meerdere personen tegelijkertijd en andere excessen een reden zijn geweest om de sloten te plaatsen.

De Vallei