Volledig scherm
Welkoop opende enkele jaren geleden al een winkel in Apeldoorn. Nu volgt het hoofdkantoor. © Archief, Cees Baars

Ede raakt hoofdkantoor Welkoop kwijt

EDE - Welkoop verplaatst zijn hoofdkantoor en distributiecentrum van Ede naar Apeldoorn. Dat heeft de gemeente Apeldoorn zojuist bevestigd. De nieuwe hoofdvestiging komt op Apeldoorn-Noord en biedt ondersteuning aan 149 winkels.

Welkoops moederbedrijf maakte de gang naar Apeldoorn eerder ook al; de winkelketen is eigendom van voerfabrikant Agrifirm, dat zijn hoofdvestiging in Apeldoorn heeft. 

Welkoop werd vorige week nog uitgeroepen tot beste winkelketen en beste webshop in de categorieën tuin en dier in de verkiezing Retailer of the Year.

Het huidige hoofdkantoor in Ede is gevestigd op Galvanistraat 100 in het voormalige Malenstein-pand . In Apeldoorn koopt Welkoop een kavel van 4,5 hectare op businesspark Apeldoorn-Noord. Het bedrijf krijgt daarmee de uitbreidingsmogelijkheden die het in Ede niet heeft. Bovendien is voor Welkoop de goede bereikbaarheid via zowel de A1 als de A50 van groot belang.

De nieuwbouw zou in de loop van 2020 in gebruik moeten worden genomen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei