Airborne herdenking in teken van 75 jaar Market Garden in Ede, in september op de Ginkelse heide.
Volledig scherm
Airborne herdenking in teken van 75 jaar Market Garden in Ede, in september op de Ginkelse heide. © Rob Voss

Ede schrapt Airborne Herdenking op de Ginkelse heide

EDE - Ede heeft een streep gezet door de Airborne Luchtlandingen en Airborne Herdenking die jaarlijks op de derde zaterdag in september plaatsvindt. Ede vindt het niet verantwoord om een herdenkingsevenement te houden waar bijna 100.000 mensen dicht bij elkaar staan. 

 1. Vrouw staat vaker voor dichte deur bij gemeente dan man: ‘Dit is niet meer van deze tijd, wel de lasten, niet de lusten’
  PREMIUM
  4

  Vrouw staat vaker voor dichte deur bij gemeente dan man: ‘Dit is niet meer van deze tijd, wel de lasten, niet de lusten’

  Vrijwel standaard hebben alleen mannen bij gemeenten toegang tot belangrijke privégegevens over hun huishoudens. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Het gaat om informatie die gemeenten digitaal beschikbaar stellen. Het gezaghebbende College voor de Rechten van de Mens vindt dat gemeenten vanuit het oogpunt van gelijke behandeling hun beleid moeten aanpassen.
 2. Duizenden rivierkreeften uit stadsvijver gevist voor enkele reis restaurant: ‘Je kunt er bijna prijsvissen’
  PREMIUM
  4

  Duizenden rivier­kreef­ten uit stadsvij­ver gevist voor enkele reis restaurant: ‘Je kunt er bijna prijsvis­sen’

  EDE - Er gaat één en ander schuil in de onderwaterwereld van de Edese Proosdijvijver. Vis zit er, plantjes. En duizenden (!) Amerikaanse rivierkreeften. Die konden hun lol de afgelopen jaren niet op, maar nu is het gedaan. Ze worden gevangen, een enkele reis naar de keuken van restaurants volgt. Maar the last lobster, die pak je dus nooit. ,,Die illusie hebben we niet.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei