Politie controleert jongens die hulpverleners in Ede met vuurwerk bekogelden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie controleert jongens die hulpverleners in Ede met vuurwerk bekogelden. © Melvin Ewald/ Persbureau Heitink

Ede schrikt op van rellende jeugd tijdens jaarwisseling: ‘Ze hebben het verziekt’

oud en nieuwEDE - Wat een mooie jaarwisseling had moeten worden in Ede, liep uit op onverwachte aanvallen met vuurwerk op hulpverleners. Zes keer, turfde de politie, vielen jongeren de hulpdiensten lastig met onder andere een beschadigde brandweerauto als gevolg.

In Ede worden de laatste jaren allerlei maatregelen genomen om de jaarwisseling zonder al te veel problemen te laten verlopen. Zo worden er al enkele jaren buurtvaders ingezet in de wijken Veldhuizen en Ede-Zuid, ondanks het feit dat die de jongeren niet altijd onder controle kunnen houden. Zo ook niet afgelopen oud en nieuw met 15 actieve buurtvaders in touw in Ede Zuid, van wie deze keer voor het eerst vier op de fiets.

,,Je weet niet of het erger zou zijn geweest zonder die buurtvaders en buurtcoaches", zei burgemeester René Verhulst op nieuwjaarsdag. Zijn belangrijkste prioriteit is de daders vinden. Veelal jonge daders. ,,Veel donkere kleding en capuchons. Maar er zijn genoeg mensen op straat geweest om hen op te sporen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei