Volledig scherm
© ANP

Ede scoort in 2018 goed met de financiën

EDE - Het gaat goed met de financiën van de gemeente Ede. Na optellen en aftrekken van alle uitgaven en inkomsten bleef er een positief saldo van 5,1 miljoen euro over. De totale begroting bedraagt ongeveer 400 miljoen euro. 

Het mooie resultaat is voor het grootste deel te danken aan goede zaken bij het grondbedrijf. Dat zorgde voor een plus van 4,9 miljoen euro. Belangrijkste oorzaak hiervoor is dat er meer huizen worden gebouwd en bedrijven zich willen vestigen op de bedrijventerreinen. De winst gaat in de reserves.

Zorgen

De zorg en andere sociale zaken blijven zorgen baren. Slechts met een eenmalige bijdrage van 3,3 miljoen euro uit het stroppenfonds van het rijk bleef het  verlies binnen de perken. 

Wethouder Leon Meijer is tevreden, maar waarschuwt er wel voor dat Ede nu niet op zijn lauweren kan rusten. ,,Het sociale domein en de openbare ruimte moeten we goed in de gaten houden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei