Volledig scherm
© Erna Lammers

Ede: 'Seksbos' langs A12 niet langer in gebruik

EDE - De ontmoetingsplaats voor met name homo's op parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 tussen Ede en Arnhem is niet meer in gebruik. Dat stelt de gemeente Ede desgevraagd. Het bestuurt baseert zich op waarnemingen van gemeentelijke toezichthouders die dagelijks op de parkeerplaats surveilleren.

Ook is er voorlopig geen verplaatsing te zien van de activiteiten naar andere locaties in de nabije omgeving, stelt een woordvoerder van de gemeente Ede.

Afsluiting
Het bos werd jarenlang gebruikt als anonieme ontmoetingsplek voor (seksuele) contacten tussen voornamelijk homo's. Burgemeester Cees van der Knaap sloot echter deze zomer twee toegangsdeuren tot het bos vanaf de parkeerplaats wegens overlast.

Verplaatsen
De stichting Keelbos, die gebruikers van de ontmoetingsplaats vertegenwoordigt, en het COC Midden-Gelderland hebben een andere lezing. Volgens hen verplaatsen de ontmoetingen zich vooral naar een bosgebiedje langs de snelweg aan de Arnhemse zijde van de parkeerplaats. Ook zouden bezoekers afspreken op plekken in de nabije omgeving, waaronder de parkeerplaats langs de N224 bovenaan de afslag Oosterbeek van de A12.

Bezwaarschrift
Keelbos heeft woensdag een bezwaarschrift ingediend tegen de weigering van de gemeente om het slot van het hek te halen. D66 en GroenLinks in de Edese raad stelden woensdag schriftelijke raadsvragen over de kwestie.

De Vallei