Volledig scherm

Ede stelt besluit 'asowoningen' Veldhuizen uit

EDE - Het besluit van het gemeentebestuur van Ede over de komst van maximaal zeven zogenoemde 'asowoningen' aan de rand van de wijk Veldhuizen B in Ede is met vier weken uitgesteld. Dat heeft de gemeente Ede maandagmiddag gemeld. Omwonenden krijgen zo snel mogelijk een brief over het uitstel.

De gemeente heeft een locatie pal ten westen van de wijk op het oog voor de containerwoningen, waar mensen in terecht kunnen voor wie de bestaande woonvormen niet voldoen.

Idee
De buurt is vorige week per brief van het idee op de hoogte gesteld. Deze week is er een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Velder. De gemeente benadrukt dat het gaat om een idee en dat er nog geen besluit is genomen.

Aanvankelijk wilde het college van burgemeester en wethouders dat besluit op dinsdag 11 oktober nemen. Dat blijkt bij nader inzien te kort, meldt een woordvoerder. De termijn laat te weinig zien dat de gemeente juist in overleg wil met de buurt en dat er nog niets vastligt. Daarom is nu gekozen voor het uitstel. Als B en W instemmen, moet het plan overigens ook nog langs de gemeenteraad.

Brieven
In de straten nabij de beoogde locatie is in de afgelopen dagen de nodige commotie ontstaan. Er is een petitie online gezet en buurtbewoners willen honderden brieven bezorgen in de wijk om hen op de hoogte te stellen van de informatiebijeenkomst, komende donderdag.

Volledig scherm
Het gemeentehuis van Ede. © DG

De Vallei