Twee kinderen verzonken in boeken in de bibliotheek in Ede. De bibliotheek gaat na een voorstel van enkele raadspartijen volgend jaar ook op zondag open.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee kinderen verzonken in boeken in de bibliotheek in Ede. De bibliotheek gaat na een voorstel van enkele raadspartijen volgend jaar ook op zondag open. © Henk van Holland

Ede trekt de portemonnee om bibliotheek ook op zondag te openen

De bibliotheek aan de Molenstraat in Ede opent vanaf 2023 twee jaar lang ook op zondag de deuren. Het college stelt een flink bedrag beschikbaar om de zondagsopening mogelijk te maken: 360.000 euro.

1 reactie

  • Jan Hille Ris Lambers

    3 maanden geleden
    De gemeente weet blijkbaar van gekkigheid niet, waaraan ze geld moeten uitgeven. Te gek voor woorden om € 360.000 te investeren om twee jaar lang de bibliotheek op zondag te kunnen openen. Volgens het CDA bedragen de kosten per zondag "slechts" € 3.500. Stel dat er elke zondag gemiddeld 35 bezoekers komen. In dat geval bedragen de kosten per saldo € 100 per persoon. Laat de gemeente het geld beschikbaar stellen aan het verenigingsleven om de energierekening te helpen betalen.

In samenwerking met indebuurt Ede