Ede waagt zich niet aan speciale parkeerplek voor zwangere

EDE - Het nieuwe Kuiperplein in Ede kan zonder speciale plaatsen met extra ruimte om in en uit te stappen voor zwangere vrouwen. Het gemeentebestuur van Ede ziet niets in een idee daarvoor van raadslid Henk Righolt van GemeenteBelangen.

Parkeerplaats voor zwangere vrouwen met bord in België.
Volledig scherm
Parkeerplaats voor zwangere vrouwen met bord in België. © gratis

Righolt opperde om speciale extra brede parkeerplaatsen op te nemen in het ontwerp voor het parkeerplein, dat de komende periode een opknapbeurt krijgt.

Het raadslid dacht aan een proef waarna het mogelijk ook elders in het centrum dit soort parkeerplaatsen konden komen. Maar dat gaat niet gebeuren.

B en W stellen dat er geen officieel parkeerbord voor zwangere vrouwen bestaat. Bovendien kunnen handhavers moeilijk exact vaststellen of en hoe lang een vrouw zwanger is. Dat maakt handhaving lastig. 

Ede belooft dat het plein voldoende parkeervlakken zal krijgen met vrije ruimte aan de zijkant, zodat zwangeren geen problemen zullen hebben met het in- en uitstappen op het nieuwe Kuiperplein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei