Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Ede wil leren van WUR-zonnepark in Bennekom

BENNEKOM - Er zijn liefst 25 initiatieven voor de aanleg van zonneparken gemeld bij de gemeente Ede. Voorlopig wil de gemeente alleen kijken naar de mogelijkheden voor zonneparken van Wageningen UR langs de Langesteeg in Bennekom en van Coöperatie Vallei Energie op de geluidswal langs de A12 bij Cinemec. 

De ervaringen in Bennekom wil de gemeente gebruiken om straks eventueel andere initiatieven te kunnen beoordelen.  Het bedrijf LC Energy wil in opdracht van Wageningen UR het zonneveld langs de Langesteeg plaatsen. Ede heeft als bijzondere voorwaarde gesteld dat Wageningen UR het effect van een zonnepark op de bodemkwaliteit moet onderzoeken en zo nodig beperken. De resultaten van dit onderzoek kan Ede dan ook gebruiken voor toekomstige initiatieven voor zonneparken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei