Volledig scherm

Ede wil nieuw, dicht hek bij homo-ontmoetingsplaats A12

EDE - Ede is van plan een nieuw hek, zonder deuren, te plaatsen langs parkeerplaats Ginkelse Zand op de A12. Dat meldt een woordvoerder.

Op deze manier moet de homo-ontmoetingsplaats in het bos achter de parkeerplaats definitief ontoegankelijk worden gemaakt voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar (seksuele) contacten. De principe-afspraak met Rijkswaterstaat moet nog wel worden besproken in het college van burgemeesters en wethouders. Burgemeester Cees van der Knaap had afgelopen maandag een onderhoud met Rijkswaterstaat over het hek.

Slot
Ede gooide deze zomer een slot om het hek vanwege de overlast voor mens en milieu die de homo-ontmoetingsplaats zou veroorzaken. Recent bleek dat Rijkswaterstaat nooit toestemming heeft gegeven voor de afsluiting.

Volgens de woordvoerder van de gemeente heeft Rijkswaterstaat inmiddels begrip voor het standpunt van de gemeente. Als de gemeente het hek geplaatst heeft, zal Rijkswaterstaat het onderhouden.

Protest
Tegen het afsluiten van het hek is veel protest, vanuit de homogemeenschap en daarbuiten. Anthony Mathijsen van stichting Platform Keelbos, de belangenvereniging van homo-ontmoetingsplaatsen, is ontstemd over de plannen. „Dit is heel slecht nieuws. De gemeente luistert gewoon niet. Het is elke keer een ander argument.”

Janneke van Maanen van COC Nederland laat weten dat de procedures tegen het besluit, aangespannen door zowel COC als Platform Keelbos, doorgaan. „Wij gaan er van uit dat we daar het gelijk krijgen.”

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei