Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Ede wil snackbars en fastfoodketens gaan verbieden: ‘Donutshops in plaats van gewone winkels, dat moeten we voorkomen’

EDE - Samen met vier grote steden trekt Ede ten strijde tegen overgewicht. Opvallend onderdeel van die aanpak is dat de gemeente op bepaalde locaties een cafetaria of fastfoodrestaurant wil kunnen verbieden. 

27 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Interessant dat in Ede niet het accent ligt op de eigen verantwoordelijkheid, maar op de verleiding die men daar tegen komt en waar men niet tegenop kan... Was daar ook geen verbod op Secondlove reclame? Want eigen verantwoordelijkheid kennen ze in Ede immers niet.
 • Martin Reekers

  1 maand geleden
  Door het onderwerp lees je dit artikel al met een meer dan verbaasde lach, maar de reactie van @Henk van Schuringa is helemaal hilarisch. Bedankt Henk, voor mijn lach moment van vandaag.!
 • Henk van Schuringa

  2 maanden geleden
  Goede zaak. Graag gelijk ook een vettaks en een suikertaks invoeren. “Ik bepaal zelf wel wat ik eet”. Daar is wel iets op aan te merken. U eet waarschijnlijk datgene wat op elke hoek voor weinig geld beschikbaar is. Teveel calorieën, waardoor veel mensen overgewicht hebben en met klachten in het ziekenhuis komen. De kosten daarvan (minus uw premie) betalen we samen via de verzekering. Hoog tijd voor nieuw elan in dit ‘retegave land’ waar je alles zelf mag uitzoeken. Tijd voor volksverhegfing.
 • Jan Meurs

  2 maanden geleden
  Wat een onzin, je zal er maar wonen in dat christelijke bolwerk met op elke straathoek een kerk. De politiek moet zich er niet mee bemoeien.
 • R. Van den heuvel

  2 maanden geleden
  Het moet toch niet gekker worden straks is een frietje of een snack niet meer te betalen omdat deze zaken schaars worden dan gaan we toch allemaal naar de action een friteuse kopen 30 euro en bij de Lidl of Aldi de Franse frietjes en de snacks kopen dus het is niet tegen te houden laat die ondernemers Nederland wordt een kleuterschool

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei