Volledig scherm
Foto ter illustratie © Homeflex

Ede wil toeristenbelasting heffen bij buitenlandse arbeiders

EDE - Bewoners van huizen voor buitenlandse werknemers in de gemeente Ede moeten er rekening mee houden dat ze in de toekomst toeristenbelasting gaan betalen. Dat schrijft de gemeente in de perspectiefnota, de voorloper van de begroting. Ze hoopt hiermee 185.000 euro per jaar binnen te halen.

,,Toeristenbelasting, is wellicht een niet geheel passende term, maar wettelijk zo genoemd, wordt geheven van degene die verblijf biedt tegen welke vergoeding dan ook (behalve als de personen aan wie verblijf wordt geboden ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie)’', zegt een woordvoerder van de gemeente Ede. ,,Het overgrote deel van de toeristenbelasting wordt geheven in de toeristische sector. Echter, ook aanbieders van verblijf aan arbeidsmigranten (in hotels, grootschalige locaties, pensions en bij bedrijven intern) vallen onder het regime van de toeristenbelasting.’'

Ede wil overzicht van verblijfslocaties 

De gemeente start binnenkort met een uitgebreide inventarisatie van locaties waar arbeidsmigranten zijn gehuisvest. ,,En in het bijzonder bij of in de bedrijven waar zij werken.’'

De woordvoerder denkt dat deze maatregel naar de huidige inzichten elk jaar 185.000 euro aan extra toeristenbelasting oplevert. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei