Volledig scherm
© Koen van Weel/ANP

Ede zet in op voorlichting bij vaccineren

EDE - Om de vaccinatiegraad te verhogen zet de gemeente Ede in op voorlichting. Dat antwoordde wethouder Leon Meijer op vragen van gemeenteraadslid Stephan Neijenhuis. 

De vaccinatiegraad in Ede bedraagt nu 83 procent, waar de gewenste graad 95 procent is. ,,Ik deel de zorgen’’, sprak Meijer. ,,De vaccinatiegraad is in Ede inderdaad te laag. Het is van het grootste belang dat die omhoog gaat, met name om nog niet gevaccineerde kinderen te beschermen.’’ 

Toch heeft Meijer ook een kanttekening. ,,Absoluut is ons aantal hetzelfde als in de gemeente Barneveld, maar Ede heeft natuurlijk wel veel meer inwoners.’’ Ook nabijgelegen plaatsen als Renswoude en Scherpenzeel vaccineren minder goed dan de gemeente Ede.

Vrijwillige keuze

Meijer hamert erop dat vaccinatie een vrijwillige keuze is van de inwoners van Ede. ,,We kunnen niets afdwingen om op de gewenste 95 procent te komen. Daarom zetten we als gemeente in op voorlichting. In de loop van 2019/2020 willen we beginnen met een vaccinatieconsult. Barneveld is al bezig met het invoeren van zo'n consult. We kunnen straks kijken wat de effecten van die manier van voorlichting is. En belangrijker, of er meer mensen zijn die hun kinderen laten vaccineren.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei