Volledig scherm
Rolstoelschommel in Geldermalsen. © UN/AC Marc van der Kort

Ede zoekt nog steeds plek voor rolstoelschommel

EDE - Het is nog steeds onduidelijk waar er in Ede een rolstoelschommel kan komen. In eerste instantie was de vernieuwde markt in beeld, maar het gemeentebestuur zag geen ruimte om daar een dergelijke schommel te plaatsen. 

,,Op dit moment is nog niet bekend waar in Ede zo’n voorziening kan worden gerealiseerd’’, zegt een gemeentewoordvoerder. ,,We nemen de wens mee bij toekomstige ontwikkelingen van speelvoorzieningen in de gemeente en kijken op welke locatie een dergelijke schommel kan komen.’’

Nieuwe Markt niet geschikt

Eind vorig jaar stemde de gemeenteraad voor de komst van een dergelijk aangepast speeltoestel, zodat ook mindervalide kinderen op het nieuw ingerichte plein kunnen spelen. De enige plaats waar hij volgens de gemeente kon komen, was echter op de plek waar een kiosk en een terras gepland stonden. Dat zagen burgemeester en wethouders niet zitten.

Een alternatieve plek op de Markt betekende dat een ander speeltoestel moest verdwijnen. Dat was wat de gemeente betreft kapitaalvernietiging. 

Speeltuin De Drie Essen

Overigens staat er sinds deze zomer een rolstoelschommel in speeltuin De Drie Essen aan de Essenburg. Deze schommel was een initiatief van twee meiden uit de buurt. Ze bekostigden het toestel met bonnen van Ede-Doet.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei