Volledig scherm
© ANP XTRA

Edenaar met kort lontje in verkeer krijgt werkstraf

ARNHEM/EDE – Een 28-jarige Edenaar die in zijn bedrijfsbus nogal eens een kort lontje wil krijgen en akelige ruzies maakt in het verkeer, is donderdag veroordeeld. De man moet een werkstraf uitvoeren van 100 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. Ook moet hij 1.000 euro boete betalen en krijgt hij een voorwaardelijk rijverbod van een halfjaar. 

De politierechter in Arnhem vindt bewezen dat hij 27 november 2017 helemaal over de schreef ging toen de auto met twee inzittenden voor hem, die hij een beetje opjaagde, langzamer ging rijden waardoor hij moest remmen.

Gebalde vuisten

De man heeft de twee anderen daarna bedreigd met zijn verkeersgedrag, meent de aanklager. Hij is uitgestapt om met gebalde vuisten op de andere auto af te lopen, heeft op de andere auto af gestuurd, de andere auto afgesneden en is voor de andere auto gaan rijden om vervolgens meermalen op de rem te trappen.

Daarbij lapte de man allerlei verkeersregels aan zijn laars. Zo plakte hij met hoge snelheid op de bumper van de andere auto op de Mansholtlaan, terwijl hij op de Kielekampsteeg vlak voor de andere auto keihard remde en probeerde hen af te snijden. Ook gebruikte hij op de W. Dreeslaan de busbaan voor tegemoetkomend busverkeer en reed hij bij de kruising met de Balverenweg én de kruising met de Wily Brandtlaan door rood.

Onbegrijpelijk

,,Het is onbegrijpelijk zoals u ze opgejaagd hebt en eveneens onbegrijpelijk dat toen uw rijbewijs niet meteen is ingenomen”, vonden zowel de aanklager als de rechter.

Ook op 8 april jongstleden was het lontje van de Edenaar te kort, toen hij meende dat een passerende groep een had gemaakt waarbij de bus waarin hij zat werd geraakt. Daarop stapte hij uit en mishandelde hij drie personen die hij bij de keel pakte of in het gezicht sloeg. De man had toen wat gedronken en gaf toe dat hij het misschien wel verkeerd had gezien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei