Een American Pitbull Terrier. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een American Pitbull Terrier. Foto ter illustratie. © horsesdogscats

Edenaar stuurt pitbull op zijn vriendin af: ‘Bijt haar’

EDE - Een 27-jarige Edenaar die een American Pitbull Terrier op zijn toenmalige vriendin afstuurde, haar bedreigde en zijn honden mishandelde, is veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur waarvan 50 voorwaardelijk. Ook moet hij bijna 600 euro aan zijn ex-vriendin betalen.

9 reacties

 • Wally Meerbos

  6 maanden geleden
  Wat een flauwe kul. Dit soort mensen nemen deze honden wegens een groot minderwaardigheidscomplex. En dan gaan ze zo,n beest schoppen en slaan om ontzag in te boezemen bij anderen op straat omdat de hond normaal gezien niet reageert op mensen. De hond wordt bang voor mensen en uit angst gaat hij vreemd reageren. Dit soort mensen verdient het niet om dieren te houden en zou per wet verboden moeten worden.
 • Mening

  6 maanden geleden
  Met zo'n baas en in zo'n situatie wordt je nooit een evenwichtige hond, maar ben je wel altijd het haasje. Triest, er zou een baasjes cursus moeten komen.
 • Leeuw

  6 maanden geleden
  De baasjes hebben een kronkel in hun kop.. die honden zijn gewoon de gefokte hond die de zijn...
 • karin

  6 maanden geleden
  dit soort honden moet verboden wordenje kan zeggen “ligt aan de opvoeding” maar deze honden hebben toch een kronkel in de kop 
 • Joris

  6 maanden geleden
  Je moet de wet zó veranderen zodat je voor dit soort terriërs een vergunning moet aanvragen,  waarbij dan moet worden aangetoond dat het baasje zelf fatsoen, moraal en een redelijk IQ heeft... Dan valt namelijk 95% van de aanvragers af... Probleem opgelost !

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'
  Play

  Ouwehand wil dat Rutte opstapt: 'VVD heeft formatie gegijzeld'

 2. Sekswerkers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloeiend'
  Play

  Sekswer­kers mogen weer: 'Telefoon staat roodgloei­end'

De Vallei