Volledig scherm
Monopoly, foto ter illustratie © AFP

Edenaren spelen Monopoly bij de buren

EDE - Je buren leren kennen door samen een spelletje te doen? Lonneke Siegers wil haar buren graag bij elkaar brengen en bedacht de buurt-bordspel-avond voor de Componistenbuurt in Ede. 

Bewoners van deze wijk kunnen vrijdag 8 november met Risk, Monopolie of een gewoon een pakje speelkaarten onder de arm bij elkaar aanbellen om samen te spelen. Het doel is dat buurtbewoners elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen.

Gek op spelletjes

De wijk die bestaat uit circa 150 adressen heeft sinds dit jaar een actief buurtcomité dat elke maand een activiteit voor alle wijkbewoners wil organiseren. ,,We zoeken meer verbinding en contact. Zodat we er echt kunnen zijn voor elkaar”, vertelt Siegers. Ze is een van de comitéleden en toevallig ‘gek op spelletjes’.

Wie mee wil doen aan de bordspelavond geeft aan of hij of zij zelf een spel opzet in de woonkamer of juist liever bij iemand anders aanschuift. Ze hoopt dat er zoveel mogelijk leuke mixen ontstaan van mensen die elkaar niet goed kennen. 

Quote

Het enige wat je nodig hebt is een dosis fanatisme en gezellig­heid.

Lonneke Siegers

,,Het enige wat je nodig hebt is een dosis fanatisme en gezelligheid”, zegt ze. ,,En mogelijk wat lekkers om te eten en te drinken tijdens het spel.” Ze heeft inmiddels een tiental aanmeldingen van mensen uit de wijk, in leeftijd variërend van tieners tot iemand van 94.

Tot en met donderdag kunnen buurtbewoners zich nog aanmelden via een appje naar 06-11583079.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei