Volledig scherm
Een vleugje Afrika op het schoolplein van De Vuurvlinder in Ede. © Herman Stöver

Edes schoolplein ademt Afrikaanse sfeer

EDE - Het kinderkoor van de school van Up4s in het Oegandese Bukomansimbi heeft het schoolplein van De Vuurvlinder in Ede woensdagmiddag even in Afrikaanse sferen gebracht. 

Het koor is in Ede om meer bekendheid te geven aan de stichting Up4s, die zich inzet voor onderwijs voor kansarme kinderen in het zuidwesten van het Afrikaanse land. Als het een beetje mee zit, levert de tournee van het koor ook nog wat geld in het laatje. Dat lukte eerder wel en van de opbrengst is toen een middelbare school gebouwd. 

Ongelijke kansen

Up4s is een initiatief van de in Nederland wonende Oegandese Sylvia Mbabazi. Zij zag dat haar kinderen veel meer kansen hadden zich te ontwikkelen dan hun Oegandese leeftijdsgenoten en wilde daar iets aan doen. In 2009 gingen de eerste kinderen naar de basisschool van Up4s. Op dit moment zitten er op de kleuter- en basisschool ruim 300 kinderen; de middelbare school telt circa 250 leerlingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei