Volledig scherm
De Valleilijn. © Herman Stöver

Edesche Concertzaal ook tegen kwartiersdienst Valleilijn

EDE - Niet alleen omwonenden van Ede-centrum hebben zorgen over de door de provincie gewenste kwartierdienst op de Valleilijn tussen Ede en Amersfoort. Ook eigenaar Nando Eskers van de Edesche Concertzaal maakt zich ongerust. Hij heeft een brief aan alle betrokken instanties gestuurd.

Nu al zorgt het passeren van de trein vlak langs de voormalige Noorderkerk waar de concertzaal in gevestigd is, voor trillingen. Ook is er geluidsoverlast vanwege het rinkelen van de beveiligde overgang op de Amsterdamseweg.

Verdubbelen
Dat hoort ook een beetje bij de concertzaal, zegt Eskes. Maar als het aantal treinen per uur van nu vier zal verdubbelen naar acht, maakt hij zich ernstig zorgen over de toekomst van de concertzaal. Net nu de concertzaal steeds verder groeit, wordt dat onmogelijk gemaakt door de vele geluidsoverlast, denkt hij.

Omleggen
Eskes hoopt dat de gemeente Ede en de provincie Gelderland mee willen denken aan een oplossing. Als suggestie geeft Eskes het omleggen van de Valleilijn langs de A30. Op dit moment doorsnijdt het spoor Ede-Centrum.

De Vallei