Drukte bij de AH in winkelcentrum Parkweide.
Volledig scherm
Drukte bij de AH in winkelcentrum Parkweide. © Herman Stöver

Edese supermarkten mogen ook volgende drie zondagen open

EDE - De supermarkten in de gemeente Ede mogen ook de komende drie zondagen hun deuren openen. Dat is dus inclusief eerste paasdag, aankomende zondag.

Om de klanten meer gespreid hun boodschappen te laten doen, verruimde het gemeentebestuur de regeling voor zondagsopening van de supermarkten. Die mochten de afgelopen drie weken ook al langer open. Nu mogen supermarkten in heel Ede op zondag tussen 06.00 en 22.00 uur open. Normaal mogen alleen winkels in Ede-stad tussen 12.00 en 17.00 geopend zijn.

Supers in dorpen gewoon dicht

Overigens zijn alle supermarkten in Bennekom, Lunteren, Harskamp, Otterlo en Ederveen gewoon dicht. Alleen enkele supers in Ede-stad zijn langer open. De meeste kiezen voor 10.00 tot 18.00 uur.

Op Goede Vrijdag (komende vrijdag) mogen winkels in de levensmiddelenbranche open zijn tot 22.00 uur. Normaal moeten ze om 19:00 uur sluiten. 

,,Enkele winkeliers hebben aangegeven dat klanten er niet op rekenen dat de winkels deze vrijdag om 19:00 uur sluiten. In combinatie met de huidige beperkende maatregelen kan dat tot een ongewenste piekdrukte op deze vrijdag leiden. Dat willen we voorkomen’’, meldt wethouder Willemien Vreugdenhil.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei