Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink

Edese wijk Veldhuizen opnieuw opgeschrikt door autobranden

EDE - Opnieuw zijn er meerdere auto's in vlammen opgegaan in de Edese wijk Veldhuizen. Dit keer was het raak op een parkeerplaats aan de Dijkhof. Zaterdagmorgen zijn er vier auto's volledig uitgebrand. Ook een naastgelegen woning liep schade op. Door de hitte is een van de ramen van het huis gebarsten. Bij de brand raakte niemand gewond.

De vuurzee werd ontdekt door een buurtbewoner toen hij rond 02.15 uur thuiskwam en een brandlucht rook.

Brandstichting
De brandweer werd direct gealarmeerd. Ook kwamen meerdere politievoertuigen ter plaatse. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Onrustig
Het is al enige tijd onrustig in de Edese wijk. De afgelopen dagen zijn er verschillende auto's in brand gestoken. Ook werd er brand gesticht bij winkelcentrum De Lindenhorst en zijn hulpverleners belaagd en met stenen bekogeld. Om de overlast tegen te gaan heeft burgemeester Cees van der Knaap een samenscholingsverbod in een deel van de wijk Veldhuizen ingesteld.

Eerdere verboden
Vanaf 2008 was er ook al een samenscholingsverbod van kracht in Veldhuizen. Dat verbod werd twee jaar later opgeheven. Ook zijn de afgelopen jaren de eerder opgehangen camera's verwijderd. Die keren nu weer terug.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei