Een buitenkansje in Ede: in oktober zwemmen in een buitenbad

VideoEDE - Hij is er vanuit Heteren naar Ede komen rijden. Voor Erik Helfferich is het een buitenkans om in oktober in zwembad De Peppel buiten te kunnen zwemmen. 

Het buitenbad van zwembad De Peppel aan de Edese Peppelensteeg sloot half september, maar ging deze zondag toch nog een dagje open. Vanwege het mooie weer. 

Natuurgezuiverd buitenbad

In de meeste buitenbaden in Nederland staat al langer geen zwemwater meer. In Ede wel. ,,Ons natuurgezuiverde buitenbad is jaarrond gevuld met water zodat de waterplanten blijven leven”, zegt Tim Aben van De Peppel. Hij wijst op de planten langs de kant. 

Het is voor De Peppel weinig extra werk om het buitenbad open te stellen. Het water is wel wat opgewarmd. Tot 20 graden. Nog steeds fris. ,,Maar als je er eenmaal door bent, is het lekker’’, zegt Helfferich.

Zicht op de waterlelies

De Heterenaar vindt het bijzonder om in dit jaargetijde te zwemmen. ,,Vooral in dit bad. Als je hier aan komt zwemmen, heb je prachtig zicht op de waterlelies. Fantastisch.’’

De Peppel overweegt om het zwembad vaker in het najaar te openen als het goed weer is. ,,De belangstelling vandaag is groot. Vooral vanochtend’’, zegt Aben. ,,En de bezoekers zijn erg enthousiast.’’ 

Volledig scherm
Zwembad De Peppel in Ede ging vanwege het mooie weer een dagje open. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei