Volledig scherm
PREMIUM
De sporthal (links) en het dorpshuis in Otterlo. Mogelijk worden beide panden gesloopt en volgt nieuwbouw. De twee nieuwe bouwwerken zouden via een tunnel met elkaar kunnen worden verbonden. © Herman Stöver

Een tunnel onder de straat als dé oplossing voor Otterlose bouwproblemen

OTTERLO - Otterlo wacht al jaren op nieuwbouw voor het verouderde dorpshuis en de sporthal. De stikstofregelgeving zit dat dwars. Tijd voor nieuwe ideeën. Een tunnel misschien? 

Het wachten heeft echt lang genoeg geduurd. Otterlo zit te springen om een nieuwe sporthal en een nieuw dorpshuis. Door de strenge regelgeving rondom stikstof lopen de plannen om ze te bouwen op de voormalige sportvelden aan de Weversteeg enorme vertraging op. En direct uitzicht op een oplossing daarvoor is er niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei