Volledig scherm
© Herman Stöver

Een vogel of moeflon op je garagedeur in Ede

EDE - Beschilderde tunnels, opgefleurde silo’s - en nu ook gepimpte garageboxen in Ede dankzij muurkunst. Aan de Jagermeester in de Edese Klaphekwijk sieren eekhoorns, vogels en moeflons de toegang tot de garages. 

Op verzoek van de bewoners zelf, zegt Xander van Soelen van kunstenaarscollectief Astrant. ,,Ze zagen onze andere projecten en vroegen zich af of we bij hen ook niet aan de slag konden. En dat is best leuk, een vraag vanuit de buurt in plaats van dat we zelf moeten bietsen.’’

Volledig scherm
© Herman Stöver

In overleg is er van alles mogelijk, en dat er flink waardecheques van Ede Doet zijn gespaard hielp ook mee. Omdat de Jagermeester in de jachtbuurt ligt, besloten kunstenaars en buurtbewoners tot mooie verbeeldingen van wild op de Veluwe. Tijdens een minifestival de afgelopen dagen maakten Pipsqeak Was Here, Joost VijfB en Danny Rumbl hun kunst op de garageboxen aan de Jagermeester, bij de Palmedreef en bij de Essenburg.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei