Victor Nuijten met 'verlaten' reekalfje.
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Nuijten met 'verlaten' reekalfje. © Gemeente Ede

Een zielig eenzaam reetje is meestal helemaal niet zielig en verlaten

EDE - Een jong eenzaam reetje langs het fietspad? Zo nu en dan worden de jonge dieren door mensen opgepakt en weggebracht. Maar meestal is er niets aan de hand. ,,Laat het liggen’’, zegt Victor Nuijten, jachtopziener van de gemeente Ede.

4 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Jammer genoeg komt het al jarenlang voor dat mensen "zielige en in de steek gelaten" reekalfjes meenemen terwijl de moeder altijd in de buurt is. Als ze deze dieren bovendien gaan aaien zal het kalf worden verstoten door de moeder omdat het hierna naar mensen gaat ruiken! Dus laat Bambi gewoon rustig liggen in het bos.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Vooral nu de vakantieperiode is begonnen. Onwetendheid, aaibaarheidsfactor speelt een rol, zielig. Maar ondertussen raakt een reegeit wel haar kalf kwijt. Blijft een probleem. Voorlichting bij paden, campings, toeristische trekpleisters. Kan niet genoeg zijn.  
 • G.N. Nijenhuis

  2 jaar geleden
  Hoe vaak moet dit nog verteld worden? Hoe naïef. Er zijn ook mensen die een gevonden granaat achter op de fiets naar de politie brengen. Ook daar is al tig malen voor gewaarschuwd, zonder succes. Ze leren het nooit en staan eigenlijk heeeeeel ver verwijderd van de natuur.
 • Jan

  2 jaar geleden
  Helaas dweilen met de kraan open. De meeste mensen staan zover van de natuur af tegenwoordig en kennen dieren menselijke eigenschappen toe als zielig, schattig etc.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
  Video

  Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

  ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei