Victor Nuijten met 'verlaten' reekalfje.
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Nuijten met 'verlaten' reekalfje. © Gemeente Ede

Een zielig eenzaam reetje is meestal helemaal niet zielig en verlaten

EDE - Een jong eenzaam reetje langs het fietspad? Zo nu en dan worden de jonge dieren door mensen opgepakt en weggebracht. Maar meestal is er niets aan de hand. ,,Laat het liggen’’, zegt Victor Nuijten, jachtopziener van de gemeente Ede.

4 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Jammer genoeg komt het al jarenlang voor dat mensen "zielige en in de steek gelaten" reekalfjes meenemen terwijl de moeder altijd in de buurt is. Als ze deze dieren bovendien gaan aaien zal het kalf worden verstoten door de moeder omdat het hierna naar mensen gaat ruiken! Dus laat Bambi gewoon rustig liggen in het bos.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Vooral nu de vakantieperiode is begonnen. Onwetendheid, aaibaarheidsfactor speelt een rol, zielig. Maar ondertussen raakt een reegeit wel haar kalf kwijt. Blijft een probleem. Voorlichting bij paden, campings, toeristische trekpleisters. Kan niet genoeg zijn.  
 • G.N. Nijenhuis

  2 jaar geleden
  Hoe vaak moet dit nog verteld worden? Hoe naïef. Er zijn ook mensen die een gevonden granaat achter op de fiets naar de politie brengen. Ook daar is al tig malen voor gewaarschuwd, zonder succes. Ze leren het nooit en staan eigenlijk heeeeeel ver verwijderd van de natuur.
 • Jan

  2 jaar geleden
  Helaas dweilen met de kraan open. De meeste mensen staan zover van de natuur af tegenwoordig en kennen dieren menselijke eigenschappen toe als zielig, schattig etc.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei