Volledig scherm
PREMIUM
Victor Nuijten met 'verlaten' reekalfje. © Gemeente Ede

Een zielig eenzaam reetje is meestal helemaal niet zielig en verlaten

EDE - Een jong eenzaam reetje langs het fietspad? Zo nu en dan worden de jonge dieren door mensen opgepakt en weggebracht. Maar meestal is er niets aan de hand. ,,Laat het liggen’’, zegt Victor Nuijten, jachtopziener van de gemeente Ede.

Het ziet er zo zielig uit. Een jong reekalfje dat ogenschijnlijk in de steek is gelaten door zijn moeder. Sommige mensen die dit zien, pakken het diertje op en brengen het naar een opvang of nemen het zelfs mee naar huis. ,,Niet doen’’, bezweert Victor Nuijten, jachtopziener van de gemeente Ede. Zelf kreeg hij onlangs ook nog een jong reetje in een doos afgeleverd. Een wandelaar had het ‘eenzame’ diertje gevonden in de Edese bossen. ,,Dit is een natuurlijke situatie. Laat het kalfje gewoon liggen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
    PREMIUM

    De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

    EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei