Volledig scherm
PREMIUM
Kraker Mathilde Bokhorst bij haar portacabin op voormalig camping De Braamhorst in Ede © DG

Eenzame strijd kraker tegen gemeente Ede: ‘Hier kan ik tot rust komen en leven volgens mijn idealen’

EDE - Kraker Mathilde Bokhorst staat donderdag tegenover de gemeente Ede in de rechtbank in Arnhem. De gemeente wil dat voormalig camping De Braamhorst in Ede natuur wordt, Mathilde moet weg. 

,,Ik slaap de laatste paar nachten amper”, zegt Mathilde Bokhorst (33). Ze bereidt in haar eentje het kort geding voor dat de gemeente Ede tegen haar aanspande. Donderdag hoopt ze de rechter er van te overtuigen dat ze in haar recht staat als kraker van een mobiele unit op het terrein van de voormalige camping De Braamhorst in Ede. Het is dan aan het Openbaar Ministerie om te kijken of het woonrecht van de kraker zwaarder weegt dan het eigendomsrecht van de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Frustratie bij kopers prefab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’
    PREMIUM

    Frustratie bij kopers pre­fab-woningen Slokker uit Zeewolde groeit: ‘Heel moeizaam en veel ellende’

    EDE - Veel kopers vinden dat bouwbedrijf Slokker Innovate uit Zeewolde de problemen met de Spaarhuis-woningen te traag en slecht aanpakt. Dat blijkt uit een rondgang langs bezitters van woningen in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. ,,Het voelt alsof we aan het lijntje worden gehouden.’’ Slokker stelt juist dat 93 procent van de klachten zijn of nu worden opgelost. Ondertussen bouwt het Zeewolder bedrijf geen Spaarhuis-woningen meer.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei