Volledig scherm
De eerste iep in de Grotestraat wordt geplant. © Herman Stöver

Eerste bomen in vernieuwde Grotestraat in Ede

EDE - Met het planten van de eerste twee iepen in de Grotestraat is de vergroening van de winkelstraat in hartje Ede een stap verder gekomen. In totaal staan er straks elf nieuwe iepen in de straat, die op dit moment een herinrichting ondergaat. 

Enkele weken geleden is begonnen met het leggen van nieuwe bestrating tussen de Molenstraat en de Oude Kerk. In kleine hapjes krijgt ook de rest van de straat de komende tijd een ander aanzien. Als alles volgens plan verloopt, is de herinrichting van de Grotestraat in de loop van juni klaar. 

Tekenwedstrijd

Als aanloopje naar het planten van de eerste bomen, hield de gemeente Ede een tekenwedstrijd voor kinderen. Bij hun tekeningen moesten ze zeggen waarom bomen zo belangrijk zijn. Ongeveer tweehonderd kinderen deden mee aan de wedstrijd. Gisteren werden alle inzendingen eenmalig tentoongesteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei