Woensdag oogstdag achter de Mauritskazerne in Ede: er werden zo'n 1.600 nederbananen geoogst.
Volledig scherm
PREMIUM
Woensdag oogstdag achter de Mauritskazerne in Ede: er werden zo'n 1.600 nederbananen geoogst. © Herman Stöver

Eerste Edese bananen geoogst; vezels van de plant in lingerie

EDE - Het was woensdag oogstdag in de bananenkas achter de Mauritskazerne in Ede. Medewerkers van de Neder Banaan hebben ongeveer 1.600 nederbananen geoogst. Het was de eerste oogst in deze kas en op Edese bodem. 

1 reactie

 • Ron van Dijk

  3 dagen geleden
  Klinkt hoopgevend. Wat ik echter mis in dit artikel is hoeveel aardgas nodig is om de kas te verwarmen. Dat is namelijk ook belangrijk om de ecologische voetafdruk te kunnen inschatten.
 1. Vanaf komend weekend problemen met treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningen, Rhenen en Veenendaal: ben jij gedupeerd?
  oproep

  Vanaf komend weekend problemen met treinver­keer tussen Utrecht en Ede-Wageningen, Rhenen en Veenendaal: ben jij gedupeerd?

  EDE/UTRECHT/RHENEN - Wie komend weekend vanuit de stations van Ede-Wageningen, de drie Veenendaalse stations en Rhenen met de trein naar Utrecht wil, moet de bus pakken. Vanwege werkzaamheden rijden er zaterdag en zondag geen treinen tussen Utrecht Centraal en die stations. Volgende week rijden er zelfs de hele week geen treinen op het traject tussen Rhenen en Driebergen-Zeist.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei