Ergotherapeute Els Wennekes ( en collega) op de Geitenkamp hebben veel patienten met long covid.
Volledig scherm
PREMIUM
Ergotherapeute Els Wennekes ( en collega) op de Geitenkamp hebben veel patienten met long covid. © Gerard Burgers

Eerste groep longcovidpatiënten vreest voor problemen UWV-keuring

Onder patiënten met langdurige coronaklachten is onrust ontstaan over de keuring die ze binnenkort krijgen voor hun arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wia). Ze vrezen dat hun klachten vanwege long covid niet serieus genomen worden en dat ze daardoor meer moeten werken dan ze aankunnen.

7 reacties

 • M Stam

  4 maanden geleden
  @Gea Veurink; inderdaad zeker geen pretje. Ik heb al maanden fysio voor long COVID en nu krijg ik eindelijk wat meer energie. Gezien een historie van meerdere gezondheidsproblemen, o.a. Fibromyalgie, werd ik door begripvolle verzekeringsarts en arbeidsdeskundige volledig afgekeurd. Ik ben halverwege de 50, maar kan niet meer werken. Het is opluchting dat ik eindelijk mijn lijf de rust kan gunnen die het al jaren nodig had. Ik hoop voor alle long COVID patiënten dat ze net zo’n arts treffen.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat ze de échte patiënten volledig ondersteunen, al ben ik bang dat er wel profiteurs tussen zitten, dus het moet wel zo waterdicht mogelijk uitgevoerd worden.
 • Gea. Veurink

  4 maanden geleden
  Het is geen pretje de na sleep van long covid , je bent heel moe en lucht krijgen is na iedere inspanning moeilijk . ik moet nu naar corona fysio om te helpen om weer conditie op te doen voel me een oude vrouw en dan zeggen andere mensen niet zeuren je bent nog jong . en dan zet je je er weer toe maar je sloopt je eigen gezondheid
 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  Schade vergoeding voor long covid? Hoe moet ik dat voor mij zien, want Corona is een blijvertje.
 • Anne Schoen

  4 maanden geleden
  Probeer dit ook maar eens met mentale problemen die niet zichtbaar zijn bij het UWV, als je arboarts niets aan je ziet heb je gewoon pech en dit is al tientallen jaren zo helaas. Als er coulance is voor long covid, dan ook graag eens meer aandacht voor andere (deels) onzichtbare aandoeningen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei